You are currently viewing Mit üzen a betegségem?

Mit üzen a betegségem?

Hogy jön létre egy betegség?
Érzelmeink-gondolataink eredménye a testünkben – egy kis biológia

Gondolatainknak, érzelmi állapotunknak azonnali fizikai nyoma van a testünkben. Erre egy egyszerű példa, ha a nevetés jótékony hatásaira gondolunk. A jókedv, öröm hatására boldogsághormonok (endorfin) termelődnek a testünkben, stressz, rosszkedv, tartós feszültség esetén stresszhormonok (kortizol). Ez persze ennél sokkal összetettebb folyamat, csak érzékeltetni szerettem volna a kapcsolatot az érzelmeink és a testünk folyamatai között. Ugyanennek a kapcsolatnak egy összetettebb eredménye az egészségünk és a betegségünk is.

A testünk az érzelmeinkre reagál, az érzelmeink pedig annak megfelelően alakulnak, amilyen igazságok közepette éljük az életünket. Ezek az igazságok a tudatalatti gondolataink összessége. A mi valóságunk. Mindaz együtt, amilyennek látjuk a világot és benne önmagunkat. Mi mindent tartunk lehetségesnek, megengedettnek, elfogadhatónak.

Azt, hogy mik ezek az igazságok, több irányból gyűjtjük be, vagy alakítjuk ki az életünk során. Ide sorolhatóak az emberiség evolúciós tapasztalatai, a történelem során tapasztalt események mintái, a hozzánk közeli generációk konkrét megélései és a saját élményeink az eddigi életünk során. Ha elfogadjuk, hogy az emberi lét több mint a fogantatástól a halálig tartó időszak, akkor még a lélek életeken át, vagy életek közötti tapasztalásait is ide vehetjük. (Ha nem fogadjuk el, akkor is elég nagy kosárból lehet már csemegézni a tudatalatti mintákat illetően. Mindenki nyugodtan döntse el, melyik felfogás szimpatikusabb neki)

Tehát rendelkezünk egy bizonyos „adatbázissal” az élet igazságait illetően, amely kereteket, egyfajta segítséget ad ahhoz, hogy adott körülmények között hogy érezzük magunkat. Gyakran elhisszük, hogy ez a keret, a mi valóságunk a legfelsőbb igazság az életről, ezért nem gondoljuk, hogy lehet rajta változtatni.

Ilyen jellemző tudatalatti program, elfogadott igazság lehet például, hogy „Nem vagyok elég jó”, „Áldozat vagyok” “A világ a teljes pusztulás felé tart”

Visszatérve a testünk gondolatainkra és érzelmeinkre reagálásához: Ha tartósan gondolunk egy negatív tartalmú gondolatot, amihez tartósan rosszul is érezzük magunkat, ez először pszichikai szinten mutatkozik meg, az általános lelkiállapotunkban, ha pedig nem változtatunk, akkor lassanként a testünk is megmutatja. Minden ilyen megmutatkozás lehetőség arra, hogy megálljunk és megnézzük mi vezetett ide és min kell változtatni, hogy a gyógyulás megtörténhessen.

A testünknek eredendő képessége a gyógyulás, de ehhez muszáj pszichikai állapotunkat is meggyógyítani, amihez pedig a gondolataink és érzelmeink megváltoztatásán, pozitívvá formálásán át vezet az út.

ThetaHealing® technika pontosan ezt segíti elő, a theta agyhullámok és az ásástechnika alkalmazásával.

ThetaHealing Egyéni konzultáció 

ThetaHealing tanfolyam

Vélemény, hozzászólás?