Magamról

Anyaként ismerkedtem meg a ThetaHealing® technikával, mikor már egy ideje felismertem, hogy segítségre van szükségem ahhoz, hogy kilépjek az örvényből, amiben egyre mélyebbre sodródom.

Abban az időben rengeteg nehézség követte egymást az életemben, melynek kezdtek egyre erőteljesebb fizikai tünetei is keletkezni. Mindez arra sarkallt, hogy elkezdjek minél többet foglalkozni magammal, azzal, hogy mi zajlik bennem, hogy működöm, miért történik velem, ami történik. Részt vettem egy pszichológiai tanácsadáson, ahol megnyugtattak, hogy ” igen, ennél kevesebbel is szoktak már segítséget kérni”. Egy hónap múlva becsatlakoztam egy pszichodráma csoportba, ami akkor számomra nagyon jó választásnak bizonyult. Találtam egy megértő közeget, aki végighallgatott, akinek akár panaszkodhattam is, ráláthattam a többiek történetei alapján, hogy mennyire hasonló bajai vannak mindannyiunknak és volt lehetőségem számos traumán dolgozni, elengedni régi sérelmeket, fájdalmakat, megérteni, belátni sokmindent. Közben az anyává válásom is a pszichológia felé irányította az érdeklődésemet, több nagyon jó könyvet olvastam el, amely nagyban segítette a saját rossz élményeim feldolgozását és a tudatosodásomat a szülői létben.Úgy érzem rengeteget fejlődtem az anyaságomban és most is nagy tanítóm a kislányom, Kincső.

Egy év – havi 1 nap – pszichodráma nagyon sokat erősített rajtam, de időközben olvastam a ThetaHealing® technikáról, amiről egy ismerősöm írogatta a jobbnál jobb élményeit. Szinte semmit nem tudtam magáról a technikáról, az keltette fel a figyelmemet, hogy tudom magamon is alkalmazni. Ekkor már azt éreztem a pszichodrámában, hogy én szívesen haladnék gyorsabban, alig tudtam kivárni az egyik alkalomtól a másikig tartó időt. Így el is mentem a ThetaHealing® alaptanfolyamra. A képzés után úgy éreztem, hogy megvan amit kerestem. A kezemben a módszer, akkor használom, amikor akarom, nem kell hozzá senki más, semmilyen eszköz, csak némi nyugalom és a gondolataim, valamint sokkal kevesebb idő alatt több témával tudok foglalkozni, anélkül, hogy újra kellene élni a nagy traumákat, a végén pedig mindig megkönnyebbülés van. Minden konzultációval könnyebb vagyok. Ettől kezdve dolgozgattam magamon. Aztán éreztem,hogy ez nem maradhat ennyiben, én akarom használni ezt a technikát, de még jó lenne kicsit elmélyíteni, úgyhogy elmentem Haladóra és további tanfolyamokra. Hosszú idő óta először meg tudtam fogalmazni, hogy mit szeretnék, ahelyett, hogy mit nem szeretnék. Ennek lassan 6 éve. Azóta rengeteg dolog változott az életem minden területén. Eldöntöttem, hogy szabadúszóként szeretnék mindazzal foglalkozni, amit tudok. Ez így is lett. 5 éve így működöm. Eldöntöttem, hogy szeretnék komolyan foglalkozni a ThetaHealing® technika alkalmazásával és tanításával, ennek megfelelően kiképezni magam belőle, amilyen magas szinten csak lehet. Ugyanígy szeretnék megmaradni az eredeti – erdőmérnök – szakmámban is, és megtalálni azokat a feladatokat, ami rám vár. Mindeközben a legfontosabb, hogy az életem rendben legyen a jelenben. A jó hír, hogy pontosan ez zajlik. Képződöm, szabadidőm van, dolgozom, és ezek egyre inkább aszerint váltakoznak, ahogy nekem jó.

Teljesen átformálódott az életem, a szemléletem a világról, egyre inkább tudatos tudok lenni minden történésre, szituációra. Rendkívüli módon lecsökkent az az idő, amit dühöngéssel, elégedetlenkedéssel, vagy panaszkodással töltök, helyette szinte azonnal rá tudok látni arra, hogy éppen mit teszek, hogy mit választok, és ha úgy jobb, választani mást. Fantasztikus felfedezéssé vált az életem, folyamatosan tágul a komfortzónám, fogynak a félelmek és tudom, hogy amit eltervezek, az meg is lesz. Mindezeknek a megtapasztalásához engem a ThetaHealing® technika alkalmazása segített és segít most is, amit, mint hatékony önfejlesztő módszer, szeretnék továbbadni másoknak is, hogy ők is olyanra alakíthassák az életüket, amilyenre szeretnék.

Időközben továbbképződtem élménypedagógiai módszerek terén is, erőszakmentes kommunikációt tanultam és rituáltánc trénerré is váltam, bővítve az önismeretfejlesztő repertoáromat. Hamarosan erdei önismereti programokkal is jelentkezem.

Végzettségeim:

Okleveles erdőmérnök és mérnöktanár

ThetaHealing® :

Alap DNS konzulens (practitioner)
Haladó DNS2 konzulens (practitioner)
Teremtés és Bőség konzulens (practitioner)
Game of Life konzulens (practitioner)
Lélektárs konzulens (practitioner)
Állatgyógyítás konzulens (practitioner)
Szivárványgyerekek konzulens (practitioner)
Intuitív Anatómia konzulens (practitioner)

ThetaHealing® Alap DNS tanár (instructor)
ThetaHealing® Teremtés és Bőség tanár (instructor)
ThetaHealing® Haladó DNS2 tanár (instructor)
ThetaHealing® Game of Life tanár (instructor)
ThetaHealing® Intuitív Anatómai tanár (instructor)

Élménypedagógia:

Basic outdoor élménypedagógiai tréner – Élményakadémia

Ahol a csodák kezdődnek – élménypedagógiai alapképzés – Pedagógusképző

Ahol a csodák folytatódnak – élménypedagógiai haladó képzés – Pedagógusképző

Egyéb:

Erőszakmentes kommunikáció Alap, Haladó, Haladó II. – Strasser Katalin

Rituáltánc tréner – Berkes Szofi Judit