You are currently viewing A betegségekről, a változásról és az életünk irányításáról

A betegségekről, a változásról és az életünk irányításáról

Egy – egy nagy változás az életünkben gyakran hoz betegséget, ami egyszerűen azt mutatja meg, hogy arra a változásra nem voltunk teljesen felkészülve és szükség van még helyére tenni néhány dolgot az életünkben, hogy a megváltozott körülmények közepette is komfortosan tudjunk élni.

Ilyen módon a betegség segít rámutatni azokra a területekre, amelyek a leginkább plusz figyelemre szorulnak, és extra ráfordításokat igényelnek. Valódi ráfordítást, ami alatt szokások megváltoztatását, életmódváltást, akár az életünk átszervezését értem.

Gyakran gondoljuk, hogy egy-egy betegség kapcsán csak azokat a változásokat kell végigvennünk magunkban, amelyek negatív dolgokat hoztak az életünkbe, mint például egy közeli hozzátartozó, vagy barát elvesztése, egy elbocsátás, szakítás, vagy valamilyen egyéb kudarc – élmény, pedig a pozitív változások is pont ugyanannyira ki tudnak mozdítani a komfortzónánkból, hogy betegség alakuljon ki a hatásukra. Ilyenek például az előző példák ellentétpárjai: Egy várandósság, egy kinevezés, vagy fizetésemelés, új munkahely, nagyobb, szebb helyre költözés, párkapcsolat kialakulása, vagy egy nagy lehetőség érkezése az életünkbe. Mindezek ugyanúgy okozhatnak betegséget. Ami mindben közös, az pedig a VÁLTOZÁS.

Ezt kell megtanulnunk befogadni, kezelni, felkészülni rá, ha pedig felkészülni nem tudtunk, akkor feldolgozni, majd megtanulni, integrálni az új dolgokat az életünkbe.

Ehhez fontos, hogy elhiggyük, a saját életünk a mi kezünkben van, de nem vagyunk egyedül a megvalósításban. Végtelen mennyiségben rendelkezésünkre áll az energia, nevezhetjük teremtő energiának, vagy végtelen lehetőségnek az univerzumban. Az energia pedig oda áramlik, ahova fókuszálunk, a figyelmünkkel irányíthatjuk és teremthetjük meg mindazt, amit szeretnénk látni az életünkben.

Ehhez nagyon fontos, hogy tisztában legyünk mindazzal, hogy MIT SZERETNÉNK, szemben azzal, hogy mit NEM szeretnénk. Ez utóbbi esetben a fókusz még mindig rossz helyen van. Azt erősíti, amiből épp ki akarunk szállni, ahelyett, ahova be akarunk szállni.

Gyakran erre nincs válaszunk és fogalmunk sincs, mit szeretnénk. Vagy egyik nap ezt, másik nap azt… Ahhoz, hogy kitisztuljon, hogy mi is az, amit szeretnénk, érdemes először azon gondolkozni, hogy “Hogy szeretném érezni magam? / Milyen érzéssekkel szeretném élni a mindennapjaimat?”

Aztán, ha azt keresem, hogy mi az a tevékenység, amiért igazán tudnék lelkesedni, ami motiválhat minden nap, érdemes valóban elképzelni, hogy ha végtelen pénzmennyiség áll a rendelkezésemre, akkor mit tennék? Mit tennék először, aztán utána és utána…?

Majd elkezdeni mindent megtenni azért, hogy ezek meglegyenek. Gondolattal, szóval és cselekedettel. Képzeld el, hogy megtörténik, sőt már zajlik, amit szeretnél, milyen érzéseket vált kis belőled? Gyorsan szabadulj meg a negatívaktól. Aztán beszélj róla minél többeknek, itt szembesülhetsz még további reakciókkal az elképzeléseidet illetően. Figyeld meg, milyen érzést váltanak ki ezek, aztán megint csak szabadulj meg a negatív részétől, a megerősítéseket pedig tartsd meg. Aztán tégy is meg mindent annak érdekében, amit célul tűztél ki. Ott is találkozhatsz negatív reakciókkal. Ne foglalkozz velük, csak vizsgáld meg magadban, hogy osztod őket, vagy sem. Ha igen, megint csak szórd ki a korlátozó részt és menj tovább. Egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy már ott vagy, ahova indultál. És komfortos lesz ott lenni.

Betegség? Nem lesz. Ha lesz, Téged segít, vedd igénybe a segítségét, tanuld meg, amit tanít, add meg a testednek, amit kér, aztán menj tovább. Sokaknak a betegségből való kigyógyulásban kimerül a célkitűzés és nincs elképzelésük arról, mi lesz azután. Fontos, hogy legyen terved arra is, hogy mi lesz aztán, ha eléred a célodat.

Hogy mindezt hogyan? Nekem a mindennapokban thetahealing, az erőszakmentes kommunikáció, a megoldásközpontú gondolkodás segít, csoportban pedig a rituáltánc és az élménypedagógia, időnként pedig egyéni alkalmakat is igénybe veszek, mint pl. a lóasszisztált tréning. Ha Te is szeretnél saját eszköztárral rendelkezni, vagy van olyan témád, amin változtatni szeretnél az életedben, akkor ajánlom szeretettel ezeket a módszereket megtanulásra, vagy konzultációra egyaránt.

ThetaHealing tanfolyamok

ThetaHealing egyéni konzultáció

Vélemény, hozzászólás?