You are currently viewing Gondolatok az energiamunkáról és a ThetaHealing® technikáról

Gondolatok az energiamunkáról és a ThetaHealing® technikáról

5. osztályban tanultuk fizikából, hogy minden anyag minden molekulája, részecskéje rezeg valamilyen mértékben, ennek megfelelően ennek hatása van a tér többi részecskéjére, minden mindennel találkozik. Azt 5. osztályban nem kötöttük össze, hogy mi emberek is pont ugyanezekből az atomokból és molekulákból állunk és a fizikai törvényszerűségek ránk is ugyanígy igazak. Időközben, a múlt században megjelent a kvantumfizika, mint új tudomány, és még nagyobb furcsaságokat fedezett fel az atom alatti világról. A fény kettős természetéről, mely szerint hol anyag, hol hullám, és hogy a kettő között csak a megfigyelés ténye a különbség. Több kísérlettel bizonyították, hogy az elektronok – amelyek szintén nekünk, embereknek is alkotóelemeink -, időnként teljesen eltűnnek más dimenziókba, illetve egyszerre két helyen is képesek lenni.

De maradjunk egyszerűen a rezgéseknél. Ami rezeg, az hullámokat kelt a térben, amelyek egymással találkoznak, erősítik egymást, vagy kioltják, esetleg elkerülik. A testünkben számos folyamat megy végbe, ami az elektronok mozgásával jár. Ezek az elektronok meghatározott rendben közlekednek, lejátszva a szükséges biokémiai folyamatokat. Ugyanilyen biokémiai folyamatokként zajlik egy-egy érzelem megnyilvánulása a testben, illetve a gondolatok, amelyekhez szintén mindig kapcsolódik valamilyen érzelem. Mindegyik más folyamat, más hullámokkal, más energiatartománnyal. A rezgések nem maradnak a testen belül, hiszen ilyen értelemben nem vagyunk zárt rendszer. Valójában még mielőtt 2 ember elkezdene beszélgetni egymással, a testük már kommunikál, már minden információt megkapott, azonban nem feltétlenül tudatosítja azt. Az agyunk egy óriási számítógépként beengedi az összes információt, de csak a számunkra szükségeseket dolgozza fel. Naponta 4 milliárd bit-ből kb. 2000-et. Hogy melyek azok, azt az evolúció és a személyes tapasztalásaink által kialakított tudatalattink szűri. Amire figyelünk. Amiből „anyag” lesz, a többi „hullám” marad, hogy visszacsatoljak a fény természetére.

No, de a lényeg, ami miatt a fenti okfejtést szükségesnek tartottam, hogy gyakorlatilag minden tevékenységünk, mindegy, hogy az fizikai cselekedet, vagy egy gondolat, mind-mind valamilyen energiacserével, energiaváltozással jár. Az élet egésze az. Mindenki, aki bármilyen változtatás létrehoz, a saját, vagy mások életében, az energiát mozgat.

Szóval a ThetaHealing® egy nagyon hatékony módszer, ami a feltétel nélküli szeretet végtelen energiaforrását használja és a gondolataink tudatos megváltoztatásában segít.
Mivel a gondolataink összessége adja azt a bizonyos szűrőt, ami meghatározza, hogy mi válhat “anyaggá” és mi nem, az életünkben, azaz mi lehet az életünk része és mi nem, így a gondolataink megváltoztatásával megváltozik az egész életünk. Legyen szó egészségről, boldogságról, nyugalomról, stresszről, családi konfliktusokról, párkapcsolati nehézségről, vagy anyagi jólétről. Mindenen lehet vele változtatni, csak a változtatás szándéka szükséges hozzá, az viszont szükséges.

Aki megtanulja a módszert egy új szemléletmódra, sőt életmódra válthat, ahol tudatosan választja meg a gondolatait és érzéseit, ahogy egyébként az ételét vagy a lakóhelyét. Az utóbbi két esetben sem választunk olyat, ami mérgező, nem finom, vagy kényelmetlen.

Vélemény, hozzászólás?