You are currently viewing Az anyaság csodálatos dolog…

Az anyaság csodálatos dolog…

Anyalélek – ThetaHealing®

Csodálatos dolog az anyaság, gondoljuk, mielőtt anyák leszünk, aztán közben is, de már kicsit árnyaltabban… aztán néhány év múltán – kinek, mennyi – elkezdjük érezni a terhét. A terhet, ami azért alakult ki, mert olyasmit vettünk a vállunkra, amiről azt hittük, hogy könnyű, hogy valamit nyerünk általa… amitől jobbak, boldogabbak, büszkébbek lehetünk… szeretetben fogunk majd úszni a gyerekeink által, meg a világ is jobban elfogad… és azt is gondoltuk, hogy ehhez csak anyává kell lenni… Hát nem… viszont van kiút!

Nem az anyaság a hibás, nem is a gyermekünk és most ide kívánkozik, hogy: „Akkor Mi?” Nem…

Az anyaságunk csak egy felület, rendkívül intenzív felülete annak, hogy önmagunkra, önmagunkba láthassunk. A gyermekünk a tükör, aki az első néhány évében rengeteg időt velünk tölt.. később kicsit kevesebbet. Ilyen intenzív tükröt egy párkapcsolat sem tud adni, ezt csak az anyaság… Nem csoda, ha itt jön ki a legtöbb nehézség.. és ha nem ismerjük fel, hogy mi történik, akkor csak fokozódik a helyzet.

Hogy mire tükör? Arra, hogy nagyon intenzíven a felszínre hozza a tudatalattinkban őrizgetett, elnyomott érzelmeinket… amik már nagyon várnak a felszabadulásra… Ő még teljesen tiszta, nincsenek gátlásai, teljes bizalommal fordul felénk és a szeretete és elfogadása is feltétlen. Mindaz, amit mi belelátunk és vetítünk az ő viselkedésébe, az már a miénk. A mi gátlásaink, bizalmatlanságunk, szorongásunk, félelmeink, elnyomott dühünk, haragunk… ..aztán lassanként, az első néhány év elteltével már zavarosabbá válik a kép.. mert kitartó munkával elérjük, hogy ami a miénk, az az övé is legyen.. és onnan már egyre nehezebb kibogozni a szálakat.

Szóval a tudatalatti programjaink, a kutatások szerint 95%-ban irányítják az életünket. Az átlagember tehát csak 5%-ban tudatos. Mindez nem is baj, amíg arról a programról van szó, ami abban segít, hogy ne kelljen minden reggel újra és újra végiggondolni, hogy milyen sorrendben kell nyomni a pedálokat az autóban ahhoz, hogy elinduljon… vagy hogy kössünk csomót a cipőfűzőnkből. Viszont, ha például fut egy olyan program is, mint például nekem – hogy: „A gyerekem betegsége lehetőség arra, hogy pihenjek” … egyáltalán, hogy „A betegség lehetőség a pihenésre” … ez azért meg tudja nehezíteni a hétköznapokat, mondjuk egy ovi-, vagy egy bölcsikezdést követően. Itt jön az, hogy az anyaság csak a felület. Amíg nem volt gyermekünk, addig is futott a program, csak nem volt annyira zavaró.. lábon kihordott betegségekkel… ez viszont már nehezített pálya.

Egyben lehetőség arra, hogy elkezdjünk vele foglalkozni, mert már annyira megnehezíti az életünket, hogy nem könnyű elmenni mellette.

Ezeknek a tudatalattiban futó programoknak a felderítésére és feloldására nagyon sok módszer, eszköz létezik már, egy rendkívül könnyen és praktikusan működtethető a Theta Healing®. A módszer segítségével egyszerűen felderíthető a problémát okozó „program”, megérthetjük, hogy mi a valódi cél, amit el szeretnénk érni vele… esetemben pl. a pihenés… Megtanítjuk a kliensnek, hogy hogy kapja meg, amit szeretne játszma nélkül, felszabadítjuk a tudatalattit a negatív program alól.. és élheti tovább az életét boldogan. Az én említett esetemben azon volt a stressz, hogy pihenni szabad-e csak úgy, nyomós ok nélkül. Ide kapcsolódó hitrendszerek voltak pl., hogy „Előbb a munka, aztán a szórakozás”, hogy „a felnőtteknek dolgozni kell, a szülőknek dolgozni kell..” és még néhány dolog, amire most már nem emlékszem.. de ez úgyis mindenkinek egyénre szabott. Előjön a konzultációban, amikor elő kell jönnie. Amióta ezt előszedtem ..még néhány dologgal egyetemben, mint pl. hogy „a gyerekek egymástól kapják el a betegséget” a kislányom nem volt beteg. Ennek 5 hónapja. Közben elkezdtük az ovit.

Szóval az anyaság csodálatos lehetőség arra is, hogy mindezekre felhívja a figyelmünket. Remek lehetőség arra, hogy a gyermekünk mögé bújva puffogtassunk a világra, hogy nekünk milyen nehéz.. de megkérdezhetjük magunktól azt is, hogy ami nem tetszik, az „hogy érint minket?”

Ez a Theta Healing alapkérdése. Hogy érint engem egy adott szituáció?

Hogy érint, hogy nem tudom elaltatni a gyerekemet, hogy nem tudok szoptatni, hogy császárral szültem, hogy romlanak a gyerekem fogai, hogy cumizik, hogy nem cumizik, hogy beteg, hogy hetek óta beteg, hogy hisztizik, hogy mindig őt bántják, hogy nem hallgat rám, hogy verekszik az oviban, hogy őt ütik az oviban, hogy bepisil, hogy mászik, hogy nem mászik, hogy kedves, hogy nem kedves…stb.

A gyerekek 7-8 éves korukig nagyon nagy mértékben össze vannak hangolódva a szüleikkel. A ThetaHealing® gyakorlata szerint ebben az időszakban az anyával – vagy az apával – dolgozunk. A kisgyermek nagyrészt a szülei lelkiállapotát tükrözi vissza, a fizikai tünetei is többnyire ezzel függnek össze. A veleszületett betegségeknél is ugyanez a helyzet, hiszen a kisgyermek születése előtt is már egy testben volt az anyukájával, hatottak rá az anya érzelmei, feszültségei, traumái. A legújabb kutatások szerint a kisbaba ugyanígy érzékeli az apukája érzelmi állapotát is.

Még fontos megemlíteni, hogy a tudatalattinkból irányító programjaink sokfelől származhatnak. A ThetaHealing® ennek megfelelően 4  szinten dolgozik. Ezek: Az alaphitek szintje – jelen életünk tapasztalatai, genetikai sík– DNS-ben tárolt minták, apáink, anyáink mintái generációkon át, lelki – a lélek tapasztalatai életeken át, történelmi sík – mély genetikus emlékek a kollektív tudattalanban. Tehát felderíthető minden, de indulni csak a jelenből tudunk.

Óriási előnye még a ThetaHealing® technikának, hogy bárki számára elsajátítható módszerről van szó, amelyhez eszközül csak a figyelmünkre van szükség és a gondolatainkra, és saját magunkon is hatékonyan alkalmazható.

A fenti módszer segítségével pedig elérhetjük, hogy az anyaság tényleg azzá a csodálatos dologgá váljon, aminek vártuk, immáron stressz és játszmák nélkül.

Vélemény, hozzászólás?