Hogy mire jó a ThetaHealing® és miért az Anyukáknak?

anya-gyerek

A ThetaHealing® technika egy felelősségvállaláson alapuló, a szándékunk szerinti változásokat létrehozni képes módszer, gondolkodásmód, akár életmód. Nem vallás, nem szekta, nem közösség, egy technika, amivel az életünk minden területén tudunk változtatni. Legyen szó egészségről, anyagiakról, kapcsolatokról, vagy bármiről.

A technika abból indul ki, hogy minden, amit megélünk, amit megtapasztalunk az életünkben, az valamilyen módon belőlünk indul ki és mi alakítjuk. Méghozzá a tudatalatti gondolatmintáinkra, mondhatjuk, hogy a kisugárzásunkra reagál a világ. Ezt megfogalmazhatjuk úgy is, hogy olyannak látom a világot, amilyennek képzelem. Amit lehetségesnek tartok benne. Mindezek nem tudatosak, sokkal inkább automatikus reakciók, amelyek a múltbéli tapasztalatokból következnek. Olyan egyszerű tanulási folyamatokból, mint pl. ha egyszer megégettem a kezem, tudom, hogy többször ne nyúljak a lángba. Ez abszolút hasznos. Azonban ez a tanulási folyamat nem velünk kezdődik, hanem sokkal korábban és hordozzuk magunkban az elődeink tapasztalatait is egészen az emberiség kezdetéig. Mindannyian ezeknek a tapasztalatoknak az egyedi kombinációi vagyunk. A mostban, az adott pillanatban pedig, ha nem vagyunk tudatosak a jelenre, akkor ezeken a szűrőkön keresztül látjuk azt, és cselekszünk.

Ahogy már mondtam, minden ilyen tapasztalat, ilyen tudatalatti igazsággá vált gondolat hasznos valakinek, valamikor. Például ott van, hogy „veszélyes elfogadni segítséget/ajándékot idegenektől”. Számos példát tudunk mondani arra, amikor ez szolgálja azt, aki ezt gondolja, viszont van az a pont, amikor ez a gondolat korlátozóvá válhat. Például felnőttként, egy idegen városban, egyedül. Ott, ha valaki ezt elhiszi és működteti, az rendkívüli bezártságot eredményezhet a számára. Ebben az esetben a korábban segítő minta korlátozóvá válik. Megszámlálhatatlanul sok mintával rendelkezünk, amelyek mindig az aktuális szituációban aktiválódnak, gyakorlatilag az elménk – a bal agyféltekénk – analizálja a szituációt és szállítja a tudatalatti mintáink alapján kikalkulált javasolt reakciót. Ilyenkor nem tudatosan döntünk, hanem ösztönösen, zsigerből, gondolkodás nélkül.

Stresszhelyzetben a legnehezebb kiszállni ezekből a mintákból, amikor például már nagyon felidegesít a gyerekünk és bármennyire megfogadtuk, hogy sosem fogjuk bántani, nincs jobb ötletünk és kap egy pofont… majd utána mi magunk sem tudjuk, hogy miért történt mindez..  Ilyenkor bekapcsolnak korábbi generációk bevált gyereknevelő mintái, amiben talán mi is nevelkedtünk, de az is lehet, hogy már mi sem tapasztaltunk ilyet, csak a szüleink gyerekkorukban.

Szóval azt, hogy hogy tudjuk a tudatalatti automatizmusainkat ahhoz igazítani, hogy tényleg a most-ra reagáljunk, ne pedig a múltra, arra tanít meg a ThetaHealing®. A technika segítségével könnyedén felderíthetjük és beazonosíthatjuk az adott helyzetben alkalmazott tudatalatti mintákat, és ha úgy látjuk, hogy a jelenben már nem segítenek, hanem korlátoznak, akkor le tudjuk cserélni jobb, a jelenben támogató verzióra.  Mindehhez semmilyen eszközre nincs szükségünk, csak a saját figyelmünk tudatos irányítására. Ezt gyakoroljuk, tanuljuk meg a tanfolyamon. Gyakorlatilag nézőpontot változtatunk egyfolytában addig, amíg meg nem találjuk az adott szituációban a legkedvezőbbet, a nyertes-nyertes verziót.

Úgy gondolom, hogy ilyen stresszhelyzetből az anyává válás útján, illetve már anyaként rengeteg van. Pontosan azért, mert minden nap hozhat olyan szituációt, ami új, ami kimozdít a komfortzónámból és ami tipikusan olyan helyzeteket eredményez, amikor nem feltétlen tudok tudatosan dönteni, hanem jönnek elő olyan reakciók, amikre csak kapkodom én is a fejem, hogy „ezt, most, miért csináltam”. vagy „Úristen, ugyanazt csinálom, mint az anyám, pedig eldöntöttem, hogy ezt sosem fogom”. Vagy csak szeretném szabadon engedni, ahogy a Jean Liedloff könyvben olvastam, de idegbajt kapok, ha látom, hogy mászik fel a kétévesem a székre. Ilyenkor elég jól jön egy módszer, amivel akár azonnal rá tudok nézni, hogy mi zajlik bennem és tudok is rajta változtatni.

A ThetaHealing® technika erre nagyon szuper lehetőség. Engem személy szerint annak idején az fogott meg benne, hogy tudom magamon is alkalmazni. Hogy nem kell időpontot kérnem, elmennem, megvárnom, gyerekvigyázót keresni.. hanem elalszik a gyerekem, és már csinálom is. Vagy mosogatás közben, vagy szoptatás közben, vagy amíg a gyerekeink egymással játszanak, egy másik anyukával.

Aztán ott vannak a gyerekbetegségek.

Mivel a gyerekek 7 éves korukig thetában vannak nagyrészt, ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban körülöttük jelen van, azt szinte szűrő nélkül kapják. Ezért van, hogy nagyon érzékenyen reagálnak a szüleik lelkiállapotára, akár a hangulatukkal, viselkedésükkel, akár fizikai tünetekkel. Ez a folyamat már a fogantatásuktól elkezdődik, ennek megfelelően ilyen kicsi gyerekeknél, ha bármi gond van, a szülőkkel, leginkább az anyukával dolgozunk. Ennek megfelelően, ha anyaként dolgozom magamon és minél inkább jól vagyok, ez ugyanúgy megmutatkozik a gyerekem állapotában is. A ThetaHealing® technika segítségével hatékonyan lehet felülírni múltbéli traumákat is, akár a szülésélményt, a várandósság alatt megélt traumákat, vagy a kötődés kialakulásának kezdeti időszakát.

Úgy gondolom, ha mi nők, anyák jól tudunk lenni, az óriási szolgálat az egész társadalomnak. Minél inkább képesek vagyunk önmagunkat testi-lelki egészségben tartani, annál inkább ilyen gyermekek nevelkednek velünk, akik sikeres és boldog felnőttek lehetnek.

ThetaHealing® Alap tanfolyam Anyukáknak

ThetaHealing® Haladó tanfolyam Anyukáknak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük