Gondolatok az energiagyógyászatról és a ThetaHealing® technikáról

Sokan – velem együtt, amíg össze nem állt bennem, amit a következőkben olvashattok, – ha meghallottam az „energiagyógyítás” fogalmát, valami furcsa érzés kerített hatalmába, amiben benne volt minden, ami érthetetlen, zavaros, hihetetlen, átverés-gyanús, pénzlehúzós sarlatánságot feltételezett bennem. Erre összetalálkoztam egy technikával a saját életemben, ami azonnal egyértelműen működött és azt mondták rá, ez energiagyógyászat. Sőt, hogy valójában minden energia, minden.

De hiszen ezt tanultuk fizikából is 5. osztályban. Hogy minden anyag minden molekulája, részecskéje rezeg valamilyen mértékben, ennek megfelelően ennek hatása van a tér többi részecskéjére, minden mindennel találkozik. Azt 5. osztályban nem kötöttük össze, hogy mi emberek is pont ugyanezekből az atomokból és molekulákból állunk és a fizikai törvényszerűségek ránk is ugyanígy igazak. Időközben, a múlt században megjelent a kvantumfizika, mint új tudomány, és még nagyobb furcsaságokat fedezett fel az atom alatti világról. A fény kettős természetéről, mely szerint hol anyag, hol hullám, és hogy a kettő között csak a megfigyelés ténye a különbség. Több kísérlettel bizonyították, hogy az elektronok – amelyek szintén nekünk, embereknek is alkotóelemeink -, időnként teljesen eltűnnek más dimenziókba, illetve egyszerre két helyen is képesek lenni.

De maradjunk egyszerűen a rezgéseknél. Ami rezeg, az hullámokat kelt a térben, amelyek egymással találkoznak, erősítik egymást, vagy kioltják, esetleg elkerülik. A testünkben számos folyamat megy végbe, ami az elektronok mozgásával jár. Ezek az elektronok meghatározott rendben közlekednek, lejátszva a szükséges biokémiai folyamatokat. Ugyanilyen biokémiai folyamatokként zajlik egy-egy érzelem megnyilvánulása a testben, illetve a gondolatok, amelyekhez szintén mindig kapcsolódik valamilyen érzelem. Mindegyik más folyamat, más hullámokkal, más energiatartománnyal. A rezgések nem maradnak a testen belül, hiszen ilyen értelemben nem vagyunk zárt rendszer. Valójában még mielőtt 2 ember elkezdene beszélgetni egymással, a testük már kommunikál, már minden információt megkapott, azonban nem feltétlenül tudatosítja azt. Az agyunk egy óriási számítógépként beengedi az összes információt, de csak a számunkra szükségeseket dolgozza fel. Naponta 4 milliárd bit-ből kb. 2000-et. Hogy melyek azok, azt az evolúció és a személyes tapasztalásaink által kialakított tudatalattink szűri. Amire figyelünk. Amiből „anyag” lesz, a többi „hullám” marad, hogy visszacsatoljak a fény természetére.

No, de a lényeg, ami miatt a fenti okfejtést szükségesnek tartottam, hogy gyakorlatilag minden tevékenységünk, mindegy, hogy az fizikai cselekedet, vagy egy gondolat, mind-mind valamilyen energiacserével, energiaváltozással jár. Az élet egésze az. Mindenki, aki bármilyen változtatás létrehoz, a saját, vagy mások életében, az energiát mozgat.

Minden, ami javít az emberek testi-lelki jólétén, az gyakorlatilag energiagyógyászat, függetlenül attól, hogy hipnózissal, szórakoztatással, szikével, gyógyszerekkel, mozgásterápiával, gyógynövényekkel, vagy pozitív gondolatokkal dolgozik. Bizonyítottan a legmagasabb rezgésű gyógyító energia a feltétel nélküli szeretet. Ez is szinte közhelynek tűnik, talán azért mert nem is tudjuk pontosan mi is az. Nem ismerjük a szeretet feltétel nélküli módját, csak egyéb stresszesebb verziókat. A legtöbb, amit adni tudunk bárkinek, az ez. Ezt is sok tudós, költő, író, híres ember leírta már.

Szóval a ThetaHealing® egy nagyon hatékony módszer, ami a feltétel nélküli szeretet energiáját használja és a gondolataink tudatos megváltoztatásában segít.
Mivel a gondolataink összessége adja azt a bizonyos szűrőt, ami meghatározza, hogy mi válhat “anyaggá” és mi nem, az életünkben, azaz mi lehet az életünk része és mi nem, így a gondolataink megváltoztatásával megváltozik az egész életünk. Legyen szó betegségről, egészségről, boldogságról, nyugalomról, stresszről, családi konfliktusokról, párkapcsolati nehézségről, vagy anyagi jólétről. Mindenen lehet vele változtatni, csak a változtatás szándéka szükséges hozzá, az viszont szükséges.

Aki megtanulja a módszert egy új szemléletmódra, sőt életmódra válthat, ahol tudatosan választja meg a gondolatait és érzéseit, ahogy egyébként az ételét vagy a lakóhelyét. Az utóbbi két esetben sem választunk olyat, ami mérgező, nem finom, vagy kényelmetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük