Magamról

DSC_3196

Anyaként ismerkedtem meg a ThetaHealing® technikával, mikor már egy ideje felismertem, hogy segítségre van szükségem ahhoz, hogy kilépjek az örvényből, amiben egyre mélyebbre sodródom.

A gyermekem megszületésével kezdődően meglehetősen sok trauma jelentkezett a magánéletemben, melynek kezdtek egyre erőteljesebb fizikai tünetei is keletkezni. Mindez arra sarkallt, hogy elkezdjek minél többet foglalkozni magammal, azzal, hogy mi zajlik bennem, hogy működöm, miért történik velem, ami történik. Részt vettem egy pszichológiai tanácsadáson, ahol megnyugtattak, hogy ” igen, ennél kevesebbel is szoktak már segítséget kérni”. Egy hónap múlva becsatlakoztam egy pszichodráma csoportba, ami akkor számomra nagyon jó választásnak bizonyult. Találtam egy megértő közeget, aki végighallgatott, akinek akár panaszkodhattam is, ráláthattam a többiek történetei alapján, hogy mennyire hasonló bajai vannak mindannyiunknak és volt lehetőségem számos traumán dolgozni, elengedni régi sérelmeket, fájdalmakat, megérteni, belátni sokmindent. Közben az anyává válásom is a pszichológia felé irányította az érdeklődésemet, több nagyon jó könyvet olvastam el, amely nagyban segítette a saját rossz élményeim feldolgozását és a tudatosodásomat a szülői létben.

Mivel a kislányom koraszülött volt, nagyon fontos téma lett nálunk kezdettől fogva a hordozás, sokat olvastam a korai kötődés kialakulásáról, illetve hiányának kezelési lehetőségeiről, majd babahordozási tanácsadó is lettem a Beli Buba Babahordozó Iskola diákjaként.

Úgy érzem rengeteget fejlődtem az anyaságomban és most is nagy tanítóm a kislányom, Kincső.

Fél év – havi 1 nap – pszichodráma juttatott el ahhoz, hogy el tudjam dönteni, nem futkosok tovább a falnak a férjem mellett, nem jutva ötről a hatra a kapcsolatunkban, hanem elköltözöm. Nagyon nehéz döntés volt, viszont miután meghoztam, mindenütt kinyíltak  a kapuk, amerre menni akartam. Lett újra munkám, lakásom, bölcsi az év közepén, elkezdhettük az új életünket. Ez sem volt sokkal könnyebb, de nagyon reményteli. Előkerült egy csomó régi barát, nagyon sokakra számíthattam, körülvettek és nem voltunk egyedül. Ezúton is köszönöm nekik. Kincső beszokott a bölcsibe, én elkezdtem dolgozni, munka, Kincső, munka, Kincső, Kincső, munka, Kincső, Kincső, munka, munka.

Közben folytattam a pszichodrámát és időközben olvastam a ThetaHealing® technikáról, amiről egy ismerősöm írogatta a jobbnál jobb élményeit. Szinte semmit nem tudtam magáról a technikáról, az keltette fel a figyelmemet, hogy tudom magamon is alkalmazni. Ekkor már azt éreztem a pszichodrámában, hogy én szívesen haladnék gyorsabban, alig tudtam kivárni az egyik alkalomtól a másikig tartó időt. Így el is mentem a ThetaHealing® alaptanfolyamra. A képzés után úgy éreztem, hogy megvan amit kerestem. A kezemben a módszer, akkor használom, amikor akarom, nem kell hozzá senki más, semmilyen eszköz, csak némi nyugalom és a gondolataim, valamint sokkal kevesebb idő alatt több témával tudok foglalkozni, anélkül, hogy újra kellene élni a nagy traumákat, a végén pedig mindig megkönnyebbülés van. Minden konzultációval könnyebb vagyok. Ettől kezdve dolgozgattam magamon. Kezdetben nehézkesebben, egy-egy hitrendszer cserélgetésével, tesztelgettem, figyelgettem magamat. Aztán éreztem,hogy ez nem maradhat ennyiben, én akarom használni ezt a technikát, de még jó lenne kicsit elmélyíteni, úgyhogy elmentem Haladóra és a Teremtés és bőség tanfolyamra. Közben véget ért a pszichodráma, már csak ez maradt a kezemben a saját magam támogatására, ami nem is baj, egyre többet használtam. Thetáztam magamon, kicsiket másokon is már. Közben alakult át a kapcsolatom a volt férjemmel, magammal, a munkahelyemen az emberekkel, találtam bébiszittert egy kis időre, de nem volt minden rózsaszín. Kezdtem nagyon elfáradni a munkahely-anyaság verkliben, amiből nem volt kiszállás, csak azokon a hétvégéken, amikor Kincső apukájánál volt. A szabadságaimat újabb és újabb theta tanfolyamokra használtam, mert tudtam, hogy azzal mindig jobb lesz. Azokon a napokon magamon dolgozom intenzíven, az amit később hasznosítok belőle, szinte már csak a ráadás.

Egy évvel az elköltözés után éreztem, hogy kipurcanok, és hogy nem akarom ezt csinálni tovább.  Rájöttem, hogy valahogy időt kell nyernem. Elkezdtem thetával azon dolgozni, hogy mindig azt tehessem a jelenben, a mostban, amit szeretnék, anélkül, hogy ezáltal elveszítenék bármit, vagy áldozatokat kellene hozni, megélni. Hosszú idő óta először meg tudtam fogalmazni, hogy mit szeretnék, ahelyett, hogy mit nem szeretnék. Ennek most már közel 4 éve. Azóta rengeteg dolog változott az életem minden területén. A legfontosabb, hogy azóta nem bántam meg semmit. Sem azt, ha valamit tettem, sem azt, ha nem tettem. Lett tartalékom, enélkül, hogy ezért többet kellett volna dolgoznom. Sőt, közben 4 órássá váltam, majd néhány hónappal később felmondtam a munkahelyemen. Eldöntöttem, hogy szabadúszóként szeretnék mindazzal foglalkozni, amit tudok, és végre a sok-sok theta-munka eredményeképpen azt is elhittem, hogy már eleget tudok ahhoz, hogy ebből eltartsam magam anélkül, hogy kötnöm kellene magam egy munkahelyhez és a biztonságos minden hónapban megérkező alkalmazotti fizetéshez. Azt is elhittem, hogy már elég jó is vagyok mindabban, amit tudok és lesz aki majd igénybe veszi a szolgáltatásaimat. Ez így is lett. Mostanra szabadúszóvá váltam. A célom a felmondás után az volt, hogy időt adjak magamnak, amikor pihenek, újragondolok mindent és kialakítom az “új” életemet, amiben minden a helyén van. Eldöntöttem, hogy szeretnék komolyan foglalkozni a ThetaHealing® technika alkalmazásával és tanításával, ennek megfelelően kiképezni magam belőle, amilyen magas szinten csak lehet. Ugyanígy szeretnék megmaradni az eredeti – erdőmérnök – szakmámban is, és megtalálni azokat a feladatokat, ami rám vár. Mindeközben a legfontosabb, hogy az életem rendben legyen a jelenben. A jó hír, hogy pontosan ez zajlik. Képződöm, szabadidőm van, dolgozom, és ezek aszerint váltakoznak, ahogy nekem jó. Rengeteget fejlődött jó irányba a kapcsolatunk az apámmal, mondhatom, hogy az anyukámmal is, a volt férjemmel, a gyerekemmel és a tágabb környezetemmel is. Találtam állandó jelleggel egy “pótnagymamát”, segítséget a házimunkához, és kijelenthetem, hogy minden eddigi változás áldozatok, veszteségek nélkül zajlott le. Nagyon jó élmény, hogy a környezetemben élőktől is kapom folyamatosan a visszajelzéseket, melyek szerint “jól nézek ki, kinyíltam, mennyire felszabadult vagyok, mosolygós, kedves, csinos, magabiztos, bátor vagyok.” Szuper, ahogy visszaigazolják azokat a dolgokat, amin dolgoztam.

Teljesen átformálódott az életem, a szemléletem a világról, egyre inkább tudatos tudok lenni minden történésre, szituációra. Rendkívüli módon lecsökkent az az idő, amit dühöngéssel, elégedetlenkedéssel, vagy panaszkodással töltök, helyette szinte azonnal rá tudok látni arra, hogy éppen mit teszek, hogy mit választok, és ott az előállt szituációban tudok választani az áldozat, vagy az irányító szerepközül. Fantasztikus! Fantasztikus felfedezéssé vált az életem, folyamatosan tágul a komfortzónám, fogynak a félelmek és tudom, hogy amit eltervezek, az meg is lesz. Mindezeknek a megtapasztalásához, a változások létrehozásához az életemben engem a ThetaHealing® technika alkalmazása segített és segít most is, amit, mint fantasztikus módszer, szeretnék továbbadni másoknak is, hogy ők is olyanra alakíthassák az életüket, amilyenre szeretnék.

ThetaHealing® végzettségeim:

Alap DNS konzulens (practitioner)
Haladó DNS2 konzulens (practitioner)
Teremtés és Bőség konzulens (practitioner)
Game of Life konzulens (practitioner)
Lélektárs konzulens (practitioner)
Állatgyógyítás konzulens (practitioner)
Szivárványgyerekek konzulens (practitioner)
Intuitív Anatómia konzulens (practitioner)

ThetaHealing® Alap DNS tanár (instructor)
ThetaHealing® Teremtés és Bőség tanár (instructor)
ThetaHealing® Haladó DNS2 tanár (instructor)
ThetaHealing® Game of Life tanár (instructor)
ThetaHealing® Intuitív Anatómai tanár (instructor)